Jag som har skrivit Trumboken heter Christer Teglund och är legitimerad musik- och slagverkslärare, utbildad vid Stockholms musikpedagogiska institut (SMI) och Kungliga musikhögskolan (KMH) i Stockholm. Jag älskade att spela på trummor redan vid 3 års ålder, tog mina första lektioner som 7-åring och har undervisat i trumset och slagverk i olika utsträckning sedan 2001 utöver att jag spelar i vitt skilda sammanhang som trummis och slagverkare. Sedan 2017 är jag lärare i slagverk, musikverkstad (7-8 år), musiklabbet (spela i band 9-12 år) samt rytmik på Solna kulturskola och har tidigare arbetat på bl.a kulturskolorna i Västerås, Norrtälje, Upplands Väsby, Värmdö, privatdrivna Västerås Musikskola och undervisat i ensemblespel/musikproduktion på estetiska programmet.

Jag har sedan tonåren spelat i div. musikkårer, varit trumslagare i Arméns trumkår 1998/99 och är numera en av grundmedlemmarna i trumkåren EPIC drumline som bl.a har setts på Allsång på Skansen (avsnitt 1 2019). Jag har också en fot kvar i en samba bateria och gillar att få nya kickar och kunskaper genom trumspel från andra kulturer.

Trumspel handlar för mig idag främst om gemenskap och meningsfullhet snarare än om individen och “artisten”. Att med jämna mellanrum delta i nya spelmiljöer vare sig det är en jazzklubb, runt en lägereld eller bland hundratals bateristas på en sambakarneval i solnedgången hjälper mig att dels att koppla till trummans ursprung och dels fortsätta utveckla en av våra yngsta stora uppfinningar i modern musik – trumsetet.